Clujana îşi poate aduce bani de pe piaţa de capital

Clujana îşi poate aduce bani de pe piaţa de capital
Directorul general adjunct al Bursei de Valori Bucureşti, Anca Dumitru, a sfătuit astăzi firmele clujene să se finanţeze prin intermediul pieţei de capital. "Clujana ar putea în acest fel să atragă fondurile de care are nevoie pentru investiţii", a spus Dumitru.

Oficialii BVB au prezentat la Cluj un sistem alternativ de listare pentru întreprinderile mici şi mijlocii lansat pe piaţa românească de capital.


Acesta permite listarea rapidă, între 2 şi 4 săptămâni, cu costuri suspendate până la 1 iunie, a companiilor mici şi mijlocii care au nevoie de finanţare sau care se pot promova prin intermediul acestui sistem. Ele trebuie să fie societăţi pe acţiuni şi să nu se afle în stare de faliment. Nu există o valoare minimă a capitalurilor şi nici cerinţe în ceea ce priveşte vechimea în piaţă a companiei, conform oficialilor BVB. 

Dumitru a dat ca exemplu mai multe mici companii româneşti care şi-au mărit în decurs de 10-15 ani capitalizarea bursieră între 500 şi 2.100 de ori.


Întâlnirea de la hotelul Opera Plaza a fost organizată de BVB în colaborare cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Au participat manageri de top ai unor companii din judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Alba.

Comenteaza