Clujeanul de la Fonduri Europene vrea mai multe proiecte pe apă-canal

Clujeanul de la Fonduri Europene vrea mai multe proiecte pe apă-canal

Marcel Boloș, noul ministru clujean Fondurilor Europene, a anunțat prima măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă și canalizare, ca parte a demersului de simplificare și debirocratizare anunțat de acesta.

Beneficiarii proiectelor de apă și apă uzată, implementate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), au parte de o primă măsură de simplificare în elaborarea și aprobarea cererilor de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare.

Printr-o hotărâre de guvern pentru modificarea metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investițiile în infrastructura de apă, ministerul a propus aplicarea unei rate standard (forfetară) pentru determinarea cuantumului investițiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susținute prin POIM în actuala perioadă de programare.

“Măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comisia Europeană, precum și pentru asigurarea unui portofoliu de proiecte care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a României, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apă și canalizare”, a declarat Marcel Boloș.
Comenteaza