Clujenii au peste 11 miliarde de lei în depozitele bancare

Clujenii au peste 11 miliarde de lei în depozitele bancare
| Foto: tvrmoldova.md

Clujul este singurul judeţ din țară, în afară de Bucureşti-Ilfov, care are un nivel al soldului depozitelor populaţiei în lei şi valută de peste 10 mld. lei. 

Bucureşti-Ilfov conduce cla­sa­mentul judeţelor realizat în funcţie de soldul depozitelor popu­laţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021, cu un volum de 66,9 mld. lei, înregistrând o creştere consis­tentă, de 8,2%, comparativ cu soldul de la finalul lunii mai 2020, relatează ZF, potrivit datelor BNR.

Judeţul Cluj ocupă poziţia a doua în acest clasament, cu un sold al depozitelor populaţiei în lei şi valută de 11,68 mld. lei, înregistrând cea mai semnificativă creştere a volu­mul de 12,9%, faţă de finalul lunii mai din 2020.

Cluj este singurul judeţ, în afară de Bucureşti-Ilfov, care are un nivel al soldului depozitelor populaţiei în lei şi valută de peste 10 mld. lei. Podiumul este completat de judeţul Contanţa, cu un sold al depozitelor populaţiei în lei şi valută de 8,59 mld. lei, în creştere cu 8,5% la finalul lunii mai 2021, faţă de soldul înregistrat la finalul lunii mai 2020.

Primele trei judeţe din topul realizat în funcţie de depozitele bancare ale populaţiei în lei şi valută deţin cumulat solduri de 87,2 mld. lei în mai 2021, reprezentând o pondere de 46,6% din volumul total al depozitelor populaţiei în lei şi valută.

Pe de altă parte, din perspectiva ritmurilor de creştere ale depozitelor bancare în judeţele din top 10 cu cele mai mari solduri, judeţul Cluj ar conduce cu un avans semnificativ al sumelor economisite de clujeni, de 12,9%, urmat de judeţul Timiş, cu 9,4%, şi de judeţul Sibiu, cu 9,2%.

Comenteaza