Clujenii au pus deoparte 2,8 miliarde de euro la bănci

Clujenii au pus deoparte 2,8 miliarde de euro la bănci

Depozitele la bănci ale populației și companiilor din județul Cluj s-au mărit cu 17% în pandemie, ajungând la 13,7 milioane de lei.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale depozitelor la final de 2020, Bucureşti-Ilfov conduce detaşat, urmat de Cluj şi de Constanţa, potrivit ZF. Bucureşti-Ilfov a înregistrat la finalul un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 109,4 miliarde de lei, cu 15,2% mai mult faţă de 2019, conform datelor Băncii Naționale a României.

Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei din 2020. În Bucureşti-Ilfov se concentrează majoritatea depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, având în vedere şi faptul că este capitala României, iar numărul populaţiei şi al companiilor este semnificativ mai mare comparativ cu orice alt judeţ din ţară.

Ponderea depozitelor companiilor şi populaţiei din Bucureşti din totalul soldului depozitelor este de 42,7%. Judeţul Cluj se poziţionează pe locul 2 în clasamentul judeţelor cu cele mai mari valori ale soldurilor depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, cu un sold de 13,79 miliarde de lei, cu 16,9% mai mult faţă de 2019. Ponderea acestui judeţ din totalul soldului depozitelor este de 5,4%.

Podiumul topului judeţelor cu cele mai mari solduri ale depozitelor este completat de judeţul Constanţa, cu un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 10,61 miliarde de lei, în creştere cu 12,2% faţă de 2019. Ponderea acestui judeţ din totalul soldului depozitelor companiilor  şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020 este de 4,1%. Primele trei judeţe deţin cumulat o pondere 52,2% din totalul soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută.

Astfel, ponderea soldului depozitelor celorlalte 38 de judeţe este de circa 48,8% din total. Braşov ocupă poziţia 4 în acest clasament cu un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 8,52 mld. lei, în creştere semnificativă cu 17,2%, faţă de 2019.

Judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor din top 10 judeţe. Judeţul Prahova ocupă locul 5 în clasament, cu un sold al depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, de 6,85 mld. lei, cu 9,7% mai mult faţă de soldul de la finalul anului 2019. Ponderea judeţului Prahova din totalul soldului depozitelor este de 2,7%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza