Clujenii care au dat lovitura pe piața criptomonedelor! Au câștigat 7 milioane de euro și au sute de apartamente

Clujenii care au dat lovitura pe piața criptomonedelor! Au câștigat 7 milioane de euro și au sute de apartamente
| Foto: zf.ro

Un cuplu din Cluj a raportat la ANAF venituri de aproximativ șapte milioane de euro din tranzacții cu criptomonede, în perioada 2016-2021. 

Febra criptomonedelor a ajuns și în țara noastră, dar până acum nu au fost date oficiale despre câștigurile masive încasate de români. Newsweek România a consultat documente care arată cum o familie din Cluj, cu conexiuni politice, a dat lovitura pe această piață.

Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei. 

Nu este o persoană publică și nu a deținut vreo afacere în România. Deține în schimb sute de apartamente în marea lor majoritate în Cluj-Napoca. Sunt construite de soțul ei, Claudiu Ionuț Zaharia. 

Când investea masiv în criptomonede, Elena Zaharia a cumpărat sute de apartamente în câteva blocuri denumite „ansambluri rezidențiale”. Printre acestea sunt și Park Lake și Park Lake Residence 2 și 3.

Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri. Majoritatea lor se află în Cluj Napoca, dar ea deține și câteva proprietăți în București și Ilfov. 

Mai multe detalii AICI.

Comenteaza