Clujenii care sfidează Brexitul. Au deschis un restaurant în Birmingham

Clujenii care sfidează Brexitul. Au deschis un restaurant în Birmingham
Rețeaua de restaurante pornită de la Cluj are deja două unități în Anglia | Foto: Salad Box

Rețeaua Salad Box se extinde în Marea Britanie. Brandul, care a deschis primul magazin la Cluj-Napoca în 2012, este prezent acum pe 12 pieţe externe.

Lanţul românesc de restaurante Salad Box, dezvoltat de patru antreprenori locali, a deschis o unitate în Birmingham, aceasta fiind a doua deschisă în Marea Britanie de către companie, potrivit ZF.

Salad Box mai are restaurante în Ungaria (şase unităţi), Irlanda (două unităţi), Italia (două), SUA (două), Algeria (1), Bulgaria (trei), Franţa (două), Cehia (două), Olanda (două), Spania (1), Slovacia (1), conform datelor de pe site-ul companiei. Acesta a deschis o unitate şi la New York.  În România, reţeaua numără 50 de unităţi.

Lanţul de restaurante cu servire rapidă a fost fondat în urmă cu cinci ani de patru antreprenori români - Dan Isai, Radu Lupaş, Daniel Lar şi Vlad Lupaş (decedat). Reţeaua s-a dezvoltat în sistem de franciză. 

În 2017 lanţul de cafenele de specialitate lansat în Cluj de către Marcelus Suciu, fondatorul Marty Restaurants, şi Dan Isai, cofondator al Salad Box, a inaugurat prima cafenea Narcoffee Roasters din Bucureşti. Planul fondatorilor era de a ajunge în mai multe oraşe cheie din ţară, investiţia pentru întregul proiect fiind de 500.000 de euro.

Comenteaza