Constructorii de la ACI vor ridica sala sporturilor de 13 milioane de euro din Turda

Constructorii de la ACI vor ridica sala sporturilor de 13 milioane de euro din Turda

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) Cluj și Prodesign Engineering & Construction București au câştigat contractul de 65 de milioane de lei pentru sala de sport cu o capacitate de 3.320 de locuri din municipiul Turda.

Construcția va avea o capacitate de 3.320 de locuri, dintre care 56 destinate persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora, și va putea fi omologată internațional pentru competiții de handbal, baschet sau volei.

Pe terenul de 6.845 mp proiectul prevede construirea unei săli polivalente de sport cu un etaj, înălțime maximă 19 m, suprafață construită de 8.693 mp și desfășurată de 12.793. Suprafața utilă va fi de 10.071 mp, iar terasele exterioare vor acoperi 479 mp.

Investiţia se va realiza în cadrul subprogramului săli de sport din Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Compania clujeană efectuează în această perioadă lucrările de amenajare a tribunelor la Stadionul Arcul de Triumf din București și la proiectul de interconectare a magistralei de transport al gazului Iași – Ungheni – Chișinău.

Societatea este înființată pe baza antreprizei de construcții din cadrul Grupului de Șantiere Cluj și privatizată prin metoda MEBO. Aceasta a colaborat la construirea mai multor obiective importante din țară, inclusiv centrala nucleară de la Cernavodă.

Alte proiecte au fost contractate în străinătate (Germania, Rusia, Egipt, Libia), dar are și lucrări reprezentative pentru Cluj-Napoca, în special Cluj Arena. Societatea deține filiale ce desfășoară activități de construcții în Germania și Irak.

Comenteaza