AROBS face cumpărături la foc automat. A preluat o companie cu 200 de clienți din Ungaria

AROBS face cumpărături la foc automat.  A preluat o companie cu 200 de clienți din Ungaria
Fondatorul Voicu Oprean a ieșit la achiziții pe piața internațională | Foto: Facebook

AROBS Pannonia a semnat un acord privind preluarea Skyshield Ungaria, firmă cu un portofoliu de 200 de clienți și cu 1.200 vehicule monitorizate.

Cu o experiență de șapte ani în furnizarea de soluții de telematică și telemetrie pe piața din Ungaria, AROBS Pannonia se situează acum în top 10 în domeniul soluțiilor de optimizare a managementului de flotă auto, având cote de piață relevante, în mod special servicii prestate către 80% din firmele de curierat din țara vecină.

Achiziția Skyshield vine în contextul identificării unor sinergii la nivel tehnic și operațional între cele două companii și a dorinței acestora de a furniza soluții cat mai complete și complexe pe piața ungară, unde deja produsul AROBS denumit TrackGPS este existent din 2011.

AROBS Pannonia este filiala AROBS Transilvania Software, care face astfel încă un pas spre a deveni unul dintre cei mai mari jucători pe piața de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală și de Sud-Est.

„Continuăm strategia noastră de creștere prin achiziții, un proces început din 2013 prin integrarea mai multor jucători pe piața locală și regională. Aportul Skyshield, prin AROBS Pannonia, este mai mult decât favorabil. Ne păstrăm această direcție, de a identifica alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an”, a menționat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

În cei peste 20 de ani de existență, AROBS a ajuns să dezvolte atât linia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic), cât și să se specializeze în furnizarea de soluții în regim de outsourcing pentru industrii diverse precum Automotive, Travel & Hospitality, Life Sciences, Enterprise Applications.

Câte o achiziție la trei luni

Acum trei luni, AROBS semna un acord privind preluarea SAS Grup, firma care deține platforma Alarma.ro și unul dintre jucătorii din top 3 în domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România. SAS Grup a fost mai mulți ani lider în domeniul soluțiilor de optimizare a managementului de flotă și de gestionare a parcurilor auto, având un portofoliu de 2.200 de clienți interni și internaționali.

Printre aceștia se numărau Orange, BCR, Atlassib, DHL România. Ei s-au adăugat portofoliului de clienți ai AROBS, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005) - Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus. Achiziția venea în contextul identificării unor sinergii la nivel tehnic și operațional între cele două companii și a dorinței acestora de a furniza soluții cat mai complete și complexe pe piața de monitorizare de flotă.

Și-au deschis filiale în Benelux

În iulie, AROBS înființa două noi filiale în Olanda și în Belgia: CoSo by Arobs și CoSo by Arobs BVBA. 
Cele două firme erau evaluate la 1,3 milioane euro și aveau 10 angajați. Produsele și serviciile CoSo le completează pe cele ale AROBS în zonele de management al flotei, automatizarea proceselor, dar și cele privind specializarea pe software educațional. Printre clienții importanți ai CoSo by AROBS sunt Alpega (fosta Wolters Kluwer), Emerson, BASF și Schneider.

800 de angajați și colaboratori activează în sediile AROBS din România - Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași, București, la care se adaugă filialele internaționale din Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda și Belgia.

Principalii competitori pe piața IT clujeană erau Endava, Softvision, NTT DATA România, TSE/Betfair și Iquest, conform Studiului pieței de IT din Cluj, realizat de Encore Research pentru Clusterul ARIES Transilvania. 

Comenteaza