Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie de monitorizare de flotă auto

Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie de monitorizare de flotă auto

AROBS Transilvania Software a semnat un acord privind preluarea SAS Grup, firma care deține platforma Alarma.ro și unul dintre jucătorii din top 3 în domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România.

Cu o experiență de 15 ani în furnizarea de soluții de telematică și telemetrie pe piața din România, SAS Grup a fost mai mulți ani lider în domeniul soluțiilor de optimizare a managementului de flotă și de gestionare a parcurilor auto, având un portofoliu de 2.200 de clienți interni și internaționali.

Printre aceștia se numără Orange, BCR, Atlassib, DHL România. Ei se vor adăuga portofoliului de clienți ai AROBS, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005) - Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus. Achiziția vine în contextul identificării unor sinergii la nivel tehnic și operațional între cele două companii și a dorinței acestora de a furniza soluții cat mai complete și complexe pe piața de monitorizare de flotă.

„Acest pas face parte din strategia noastră de creștere prin achiziții, proces început încă din 2013 prin integrarea mai multor jucători locali. Căutăm în permanență să dezvoltăm atât gama de produse și servicii furnizate clienților noștri, cât și să ne diversificăm industriile pe care activăm, iar aportul SAS Grup în acesta strategie a noastră este mai mult decât favorabil. Căutăm în continuare alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an”, a declarat Voicu Oprean, fondator al AROBS. 

Cu un portofoliu de 6.500 de clienți și 85.000 de vehicule monitorizate zilnic, AROBS devine astfel unul dintre cei mai mari jucători pe piața de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală și de Sud-Est. Adrian Dinu, director general al SAS Grup, va rămâne la conducerea Alarma.ro și va juca un rol important în integrarea celor doua soluții.

AROBS a ajuns să dezvolte atât linia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic), cât și să se specializeze în furnizarea de soluții în regim de outsourcing pentru industrii diverse ca automotive, travel & hospitality, life sciences, enterprise Applications.

750 de angajați și colaboratori activează în sediile AROBS din România, la Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași, București - la care se adaugă filialele internaționale din Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda, Belgia.

Comenteaza