Clujenii de la Brinel vor securiza informatic fosta RATB

Clujenii de la Brinel vor securiza informatic fosta RATB

Net Brinel Cluj-Napoca, furnizor de soluții și servicii IT preluat de SNEF, va furniza Societății de Transport București (STB) echipamente IT și aplicații software care îi vor permite respectarea cerințelor Regulamentului Uniunii Europene (UE) privind protecția datelor personale (GDPR).

La licitație s-a înscris și Comparex Romania, potrivit Profit.ro. Contractul a fost estimat de autoritatea contractantă la 2,27 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind atribuit pentru 1,75 milioane de lei, fără TVA. GDPR a devenit aplicabil în România și în celelalte state ale UE din 25 mai 2018.

Firmele trebuie să își revizuiască programele de conformitate a protecției datelor. Noul regulament prevede sancțiuni administrative severe, iar acestea pot ajunge până la 10 milioane de euro sau 2% din cifra de afaceri la nivel internațional pentru încălcarea regulilor referitoare la comunicări nesolicitate ori până la 20 milioane de euro sau 4% din afaceri la nivel internațional pentru prelucrarea nelegală.

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat preluarea societăților clujene Brinel de către grupul francez SNEF. Prin această tranzacție SNEF a preluat societățile Net Brinel, Net Brinel Software, Brinel Systems, Brinel PC Prod, Net Brinel și Alpis Product. Primele două sunt societăți pe acțiuni, iar următoarele, societăți cu răspundere limitată.

SNEF este o companie franceză ce acţionează în sectoarele energetic, maritim, infrastructuri industriale și terțiare, nuclear și telecomunicații. Grupul SNEF, cu sediul în Marsilia, are operațiuni în Africa, Europa de Est, America de Sud și 9.000 de angajați.

Grupul Brinel și-a început activitatea în 1994, fiind unul dintre furnizorii români relevanţi de soluții informatice de top, prin integrarea de software, hardware și comunicații. Parteneriatele încheiate cu HP, Microsoft, Oracle, Cisco, IBM îi asigură produse şi servicii bazate pe cele mai înalte tehnologii.

Acționarii Net Brinel erau Finactiv - 35,01%, Inovez - 35,01%, Marcel Borodi - 15,15%, Sorina Borodi - 14,81%, conform Termene.ro. Fondatorul Brinel, Marcel Borodi (57 de ani) era cotat în Top Capital 2017 cu o avere de 27-29 de milioane euro. Printre companiile clujene de IT preluate în ultimii ani de către grupuri multinaționale se numără Softvision, EBS, Amplexor, Alfa Global Solutions, Frosys, Nethrom, Evoline.

Comenteaza