Clujenii de la BRK intermediază o nouă intrare la bursă

Clujenii de la BRK intermediază o nouă intrare la bursă

Societatea de intermediere pe piața de capital BRK Financial Group s-a implicat în runda de finanțare prin plasament privat a obligațiunilor companiei de microfinanțare OMRO Târgu-Mureș.

“Ne bucurăm să vedem tot mai multe societăți care utilizează piața de capital pentru a-și diversifica sursele de finanțare, cât și interesul în creștere din partea investitorilor pentru achiziția de obligațiuni. În perioada următoare mă aștept să crească rolul pieței de capital ca și sursă de finanțare pentru activitatea societăților“, a declarat Răzvan Raț, director adjunct al BRK.

Obligațiunile corporative denominate în euro emise de OMRO, una dintre primele instituții de microfinanțare înființate în România, intră la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB), după finalizarea unui plasamentul privat de 2 milioane de euro.

“Investitorii profită de oportunități, chiar și de cele apărute în criză. Qualitance, Vivre Deco, OMRO sunt cele mai recente trei companii care au venit la BVB în mai puțin de o lună și, totodată, rundele de finanțare derulate de acestea sunt dovezi că bursa este locul unde planurile serioase de dezvoltare își pot găsi finanțarea necesară pentru a fi transpuse de pe hârtie în realitate”, spune Radu Hanga, președintele BVB.

OMRO a derulat un plasament privat prin care a atras de la investitori 2 milioane de euro, printr-o emisiune de obligațiuni cu maturitate de cinci ani. Emisiunea cuprinde 10.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligațiune. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru finanțarea activității de creditare precum si a altor cheltuieli operaționale curente ale emitentului.

“Chiar și în aceste condiții dificile, OMRO continuă să finanțeze afacerile clienților săi”, a afirmat Paul Panciu, președintele companiei. Runda de finanțare prin plasamentul privat a fost intermediată de Goldring și BRK, iar admiterea obligațiunilor la tranzacționare fiind asistată de Goldring, consultant autorizat.

OMRO este specializată în acordarea de credite pentru finanțarea afacerilor din agricultură și microcredite acelor întreprinderi mici, mijlocii și microîntreprinderi care nu se califică pentru acces la servicii financiare bancare. Anul trecut avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane de lei și 569 de clienți activi.

Comenteaza