Clujenii de la Cemacon, puşi la plată

Clujenii de la Cemacon, puşi la plată
Consiliul de Administraţie al Cemacon a decis să nu plătească un comision de succes. Instanţa a avut altă opinie.

Tribunalul Cluj a hotărât pe 9 noiembrie ca producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON) să plătească 300.000 de euro (1,35 mil. lei) onorariu de succes şi 17.000 de lei cheltuieli de judecată către compania de consultanţă arădeană Vizental Money Management.

Decizia a fost publicată vineri pe bursă. Litigiul a fost iniţiat în 2015, având ca obiect plata unui onorariu de succes, în contextul restructurării datoriilor Cemacon, se arată pe bursă: „Neplata acestui onorariu de succes a fost decisă de Consiliul de Administraţie în baza unei opinii juridice specializate, iar suma care face obiectul litigiului a fost provizionată încă din anul 2015 şi reflectată în situaţiile financiare publicate de Cemacon".

Decizia instanţei nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel.

„Obligă pârâta Cemacon SA să plătească reclamantei Vizental Money Management SRL sumă de 300.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii reprezentând onorariu de succes. Obligă pârâta Cemacon SA să plătească reclamantei Vizental Money Management SRL suma de 17.136,50 lei cu titlul de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj", arată judecătorul de la Tribunalul Comercial Cluj.

Cemacon SA este o companie care produce cărămizi Evoceramic. Sediul său este la Cluj, dar fabrica se află în satul Recea, judeţul Sălaj. Preşedintele Consiliului de Administraţie este o societate comercială, Orion Strategy Solution, reprezentată de Liviu Stoleru. În acţionariat se află, în proporţie de 56%, societăţi româneşti (prin care Casa de consultanţă Andrei&Andrei, controlată de omul de afaceri Andrei Cionca, şi SSIF Broker), respectiv în proporţie de 39% societăţi străine; restul revine persoanelor fizice.

 

Comenteaza