Clujenii de la Electrogrup instalează rețeaua 5G în Olanda

Clujenii de la Electrogrup instalează rețeaua 5G în Olanda

Electrogrup Cluj a demarat lucrările necesare dezvoltării unei rețele de telecomunicații 5G pe teritoriul Olandei. Proiectul se încadrează între primele inițiative de dezvoltare de asemenea rețele la nivel european.

"Una dintre cele mai complexe provocări pentru a putea activa oportunitățile deschise de noua tehnologie este, ca de obicei, infrastructura, prin specificul 5G care presupune instalarea unui număr mare de antene și de echipamente în ariile de acoperire.

Este necesară o foarte mare mobilizare de resurse, dar beneficiile, în special pentru economie, vor fi exponențial mai mari decât cele generate de anteriorul salt tehnologic, de la 3G la 4G.

Proiectul din Olanda este primul dintr-o serie de alte dezvoltări similare pe care le vom porni, anul viitor, în Europa. Suntem pregătiți de dezvoltarea rețelelor de acest tip și în România – avem un context local foarte favorabil să devenim campioni și la 5G", declară Adrian Florea, CEO al Electrogrup.

Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani - 2020 și 2021 și include instalarea de echipamente radio specifice, MW 5G, pe întreg teritoriul Olandei.

Electrogrup este unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură de telecomunicații din România, cu un portofoliu de 1.000 de instalări de site-uri de telefonie mobilă, 3.500 de proiecte de instalare de echipamente 2G, 3G, 4G și LTE și 15.000 km de fibră optică instalată în România, dar și în Belgia sau Irlanda.

În acest an societatea clujeană a lansat și o divizie specială dedicată proiectelor dedicate orașelor inteligente și internetului lucrurilor pentru care aplicarea noilor tehnologii 5G va fi unul dintre catalizatori. 5G este numele celei de-a cincea generații de tehnologie pentru rețelele celulare și este succesoarea tehnologiei 4G.

Electrogrup face parte E-Infra, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE - ce reunesc 600 de angajați - care au generat o cifra de afaceri consolidată, în 2018, de 110 de milioane de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza