Clujenii de la Electrogrup își aduc manageri din lumea financiară

Clujenii de la Electrogrup își aduc manageri din lumea financiară

Compania care administrează holdingul inițiat de societatea clujeană Electrogrup va avea doi manageri proveniți din sectoarele financiar-bancar și petrolier.

E-Infra a anunțat că își extinde echipa de management, iar de la 1 iulie preiau roluri-cheie în companie Marius Ghica, în rolul de CFO, și Olga Melihov, în funcția de group strategic development director.

“Rămânem consecvenți planului de a construi la nivelul E-Infra una dintre cele mai puternice echipe de profesioniști din România. Marius Ghica va fi principalul lider al performanței financiare a grupului. Ne va ajuta să transformăm viziunile și proiectele strategice la care lucrăm în modele de business sustenabile și profitabile, care să concretizeze misiunea grupului, de a construi infrastructura modernă cu impact esențial și vizibil în creșterea calității vieții în România și în regiune.

Olga Melihov va avea misiunea de a ne aduce mai aproape de clienții noștri, transformând nevoia lor de infrastructură (infrastructure-as-a-service) în oportunități strategice de business pentru noi, dar și de a continua să dezvolte abordarea comercială integrată pentru cele cinci companii din grup pe toate ariile principale de infrastructură pe care le acoperim – energie, telecom, construcții și smart city”, a precizat Daniel Farmache, director general al E-Infra.

Ghica a ocupat poziții de senior management în audit, gestiune financiară, strategie și finanțe corporative în zona financiară și de corporate development, cu focus în industria petrolieră, în principal în KMG International (grupul Rompetrol), Ernst & Young și Arthur Andersen.

„Infrastructura este obiectiv strategic în orice economie iar planurile de dezvoltare E-INFRA sunt construite în jurul unor nevoi reale și iminente de dezvoltare a infrastructurii critice”, a menționat Ghica.

Olga Melihov a ocupat anterior rolul de Country Manager la BNP Paribas Real Estate România. Ea a activat și la Seracom Group (Rusia), iar la Mayland Real Estate a condus aria de comunicare a companiei România, Ucraina și Polonia.

E-Infra este un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii. Acesta activează în sectoarele operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie; servicii profesionale în infrastructura energetică, de telecomunicații și construcții civile.

Din grup fac parte companiile Electrogrup, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas și Wesee, cu 600 de angajați, care au generat anul trecut afaceri de 100 milioane de euro.

În primăvară, grupul a lansat o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, care consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-Infra. Dragoș Nedelea venea ca Development Director Smart City, cu activitate anterioară la Telekom România.

Vezi Cum s-a constituit divizia de Smart City la Electrogrup

Noua divizie o includea pe Corina Palos, în rolul de Bid Manager, precum și pe Costin Constantin, în poziția de Business Development Manager, ambii cu o experiență anterioară în Telekom România, dar și în cadrul altor integratori.

Datorită componentei de lucrări civile și de integrare, divizia Smart City devenea parte integrantă a Electrogrup, care va funcționa ca un pol de proiecte de acest tip pentru întregul grup. Principalii competitori în domeniu ai Electrogrup la nivel național erau IMSAT, Energomontaj, EnergoBit, TIAB și Luxten Lighting, conform Termene.ro.

Comenteaza