Clujenii de la MOL au făcut investiții de 200 de milioane de dolari

Clujenii de la MOL au făcut investiții de 200 de milioane de dolari

Compania petrolieră MOL România Cluj a anunțat că a investit o sumă consistentă în extinderea organică, modernizarea rețelei de retail și a sistemului logistic, achiziționarea benzinăriilor Shell și Eni/Agip.

Aceasta deține o rețea de 234 de stații de servicii, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd, un terminal GPL, divizii de lubrifianți și produse petrochimice. MOL România are 250 de anjagați în sediile administrative, în timp ce peste 2.700 de persoane lucrează în stațiile de servicii din întreaga țară.

Compania se află în proces de transformare dintr-un retailer de produse petrochimice într-un furnizor de servicii pentru clienții aflați în mișcare, în linie cu cu strategia de dezvoltare a grupului MOL, cea mai mare companie integrată de petrol și gaze din Europa Centrală și de Est.

”MOL România a crescut în cei 25 de ani alături de economia românească, la a cărei dezvoltare a contribuit. Ne-am propus să ne dezvoltăm sistemul logistic și rețeaua de stații la nivel național, concomitent cu diversificarea produselor și serviciilor din portofoliu”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al companiei

MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, cel de business la București, un sediu administrati. Din 2018, este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Principalii săi competitor în România sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Gazprom, Socar.

Comenteaza