Clujenii de la Nova Power au finalizat o rețea de gaze naturale în Moldova

Clujenii de la Nova Power au finalizat o rețea de gaze naturale în Moldova

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG), din grupul E-Infra, a finalizat un proiect din strategia acestuia de a contribui la dezvoltarea infrastructurii critice din România prin investiţii private în proiecte de utilitate publică.

“Distribuţia de gaze de la Moara, din Suceva, se adaugă investiţiilor grupului în infrastructura modernă a României, demonstrând că şi noi putem avea investiţii private în utilităţi publice. NPG va continua să investească şi în anii următori în noi concesiuni de gaz”, a declarat Teofil Mureşan, preşedinte E-Infra.

Lungimea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale dezvoltate în comuna Moara este de 23 km. Investiţia totală a fost de 6 milioane de lei. NPG mai deţine concesiuni de gaze în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Sadova (Suceva), Huedin (Cluj) şi Stei (Bihor).

E-Infra mai deţine o concesiune în Bucureşti pentru reţeaua metropolitană pentru fibră optică Netcity, o reţea naţională proprie de fibră optică, parcuri fotovoltaice. NPG este activă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale din 2007.

NPS face parte din E-Infra, grup cu mai multe companii active din domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii: Netcity Telecom, Direct One, Electrogrup, WESEE cu 600 de angajaţi afaceri de anuale de 100 milioane de euro.

Comenteaza