IT-iștii clujeni de la Zetta Cloud, câștigători la competiția de securitate PatriotFest

IT-iștii clujeni de la Zetta Cloud, câștigători la competiția de securitate PatriotFest

Soluția de Natural Language Understanding a companiei clujene Zetta Cloud – IntelliDockers – a câștigat premul pentru inovare la secțiunea agilitatea cunoașterii în ediția din acest an a PatriotFest. Premiul a fost acordat fondatorului și directorului general Emil Ștețco.

Concursul național PatriotFest este organizat de mai multe ministere angrenate în politica de securitate în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Inovatori români din țară și din străinătate sunt jurizați în baza inovațiilor sub formă de prototipuri funcționale în următoarele domenii: agilitatea cunoașterii, optimizarea performanței umane, siguranța pericolului și creativitate pentru securitate.

IntelliDockers este o soluție software comercială ce poate procesa conținut și în limba română. Soluția de analiză automată de text pentru limba română este un produs software al companiei clujene destinat companiilor și organizațiilor ce vor să proceseze automat volume mari de date într-un mod rapid și sigur.

Acțiunile pe care soluția le poate efectua automat, sunt detectarea limbii sau limbilor în care a fost scris un document; identificarea sentimentelor manifestate într-un document - pozitive, negative, neutre; clasificarea documentelor pe baza standardelor IPTC și IAB.

Produsul face extragerea de entități (cuvinte cheie) și a tipului lor din documente: nume de persoane, nume de organizații, locații, referințe temporale, unitați de măsură, monede, denumiri de produse, naționalități; sumarizarea automată a documentelor și compararea semantică a două sau mai multe documente, pentru identificarea subiectelor comune dintr-un set mare de documente.

Comenteaza