Clujenii, în TOPUL celor mai bine plătiţi angajaţi. Care sunt cele mai bănoase joburi

Clujenii, în TOPUL celor mai bine plătiţi angajaţi. Care sunt cele mai bănoase joburi
| Foto: Arhiva

Bucureşti-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale ţării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce judeţele Timiş şi Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 lei.

La polul opus, Vrancea, Vaslui şi Dolj sunt judeţele cu cele mai mici salarii medii, acestea depăşind uşor 2.500 lei net.

Judeţele cu cele mai mari venituri sunt şi cele în care candidaţii manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii judeţelor Mehedinţi, Teleorman şi Giurgiu sunt cel mai puţin interesaţi de a afla câştigurile pieţei.

Domeniile cele mai bine plătite sunt IT Software, Achiziţii şi IT Hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiţi sunt angajaţii care lucrează în Au pair/Baby sitting/ Curăţenie, Confecţii şi Office/Back-office/Secretariat.

Economist, inginer de proiectare, asistent manager, inginer software şi programator Java sunt poziţiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes, fiecare dintre acestea având peste 2.000 de căutări în baza de date salariale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Etichete
Comenteaza
loading...