Clujenii pot să stea liniștiți: Chiar dacă apartamentele sunt mai scumpe decât în București, berea e mai ieftină la Cluj

Clujenii pot să stea liniștiți: Chiar dacă apartamentele sunt mai scumpe decât în București, berea e mai ieftină la Cluj

Dacă la prețul chiriilor și apartamentelor, „orașul de cinci stele" Cluj-Napoca depășește Capitala, totuși, berea e mai ieftină în medie cu 90 de bani, arată un studiu.

Cluj-Napoca se află în top trei în TOP 3 cele mai scumpe orașe din România unde poți bea o bere (0,5 litri la draft) la restaurant, peste Timișoara și după București, potrivit datelor Numbeo, o platformă din Serbia, care analizează prețurile produselor.

Peste București la chirii și apartemente, sub Capitală la prețul berii

Conform platformei, Cluj-Napoca se alfă pe locul 407 mondial, iar prețul mediu al unei beri servite la restaurant este de 9,12 lei. Dacă apartementele și chiriile nu sunt mai scumpe la București decât la Cluj, berea este. Capitala se alfă pe locul 378 mondial, cu un preț de 10lei/bere. O bere produsă în România, costă 3.87 lei la magazinele din Cluj, iar o bere de import (la stică de 0.33) în „orașul de cinci stele”, costă în medie 6.72 RON la supermarket.

Unde este cea mai scumpă bere din lume?

Cel mai scump loc în care poți bea o bere la restaurant este evident, Dubai (Emiratele Arabe Unite) În metropola din Orientul Mijlociu, prețul mediu al unei beri la restaurant este de 11.17 euro, echivalentul a 55.22 lei. În topul celor mai scumpe beri din lume, predomină orașele scandinave, cele mai scumpe fiind în Norvegia.

Cea mai ieftină bere din lume (0.5 litri la draft) pe care o poți bea la restaurant costă mai puțin de 3 lei  (2.96), în orașul Hanoi, capitala Vietnamului.

 

Comenteaza