Clujenii, printre cei mai activi români în căutarea unui loc de muncă. Cerere mare pentru job-urile remote

Clujenii, printre cei mai activi români în căutarea unui loc de muncă. Cerere mare pentru job-urile remote
| Foto: romaniatv.net

Oamenii își doresc în continuare să lucreze de acasă. Potrivit BestJobs, în februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe decât în luna ianuarie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Luna trecută, candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă, arată datele platformei de recrutări online BestJobs.

"În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. În acelaşi timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunţuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară.  Şi candidaţii continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie", arată datele BestJobs.

În luna februarie, candidaţii care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au avut vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (36%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (22%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (17%).

În ceea ce priveşte judeţele cu cei mai mulţi candidaţi activi în luna februarie, topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări), Timiş (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu aproape 35.000 de aplicări), Braşov (cu peste 34.000 de aplicări) şi Iaşi (cu peste 28.000 de aplicări). 

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbaţii în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile de peste jumătate (56.4%) dintre aplicările la joburi.

Candidaţii din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi vânzări au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună, informează news.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza