Clujenii s-au împrumutat cu 3 miliarde de euro în pandemie

Clujenii s-au împrumutat cu 3 miliarde de euro în pandemie

Soldul creditelor în lei şi valută acordate de bănci populaţiei din judeţul Cluj în primele nouă luni ale anului a ajuns la 8,7 miliarde de lei, în timp ce firmele au primit acordul pentru 5,8 miliarde.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Clujul este al doilea județ creditat de către bănci din România, după Bucureşti-Ilfov, şi pe podium în topul depozitelor, potrivit ZF. În Cluj îşi are sediul Banca Transilvania (BT), cea mai mare după active din România.

Soldul creditelor acordate aici de bănci companiilor în lei şi valută la nouă luni din 2020 era de 5,8 miliarde de lei, în timp ce soldul depozitelor companiilor în lei şi valută ajungea la 867 de milioane.

Clujul se află printre cele mai puternice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, cu un sold al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 14,5 miliarde de lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,3% faţă de 2019.

Depozitele pe segmentul retail şi corporate, în lei şi valută, totalizau în septembrie 7,9 miliarde de lei, cu 8,6% mai mult faţă de primele nouă luni din 2019, potrivit Băncii Naționale a României. Şi la depozite, Clujul este pe podium în România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza