Clujenii se pot destinde la munte de sărbători, dar petrecăreţii se pot alege cu dosar penal! Rate de incidenţă mici, ofertă generoasă de cabane

Clujenii se pot destinde la munte de sărbători, dar petrecăreţii se pot alege cu dosar penal! Rate de incidenţă mici, ofertă generoasă de cabane

Deşi autorităţile le recomandă clujenilor să fie prudenţi de sărbătorile de iarnă, pârtiile de schi şi cabanele îi aşteaptă în zona de munte din judeţ. Totuşi, în perioada Crăciun - Revelion, poliţiştii vor face razii, iar petrecăreţii se pot alege cu dosar penal.

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori pe UAT-uri din județul Cluj, la data de 14.12.2020, pentru perioada 30.11.2020-13.12.2020:

Băişoara - 2.52
Beliş - 2.20
Călăţele - 1.51
Iara - 6.46
Măguri Răcătău - 1.73
Mărgău - 3.52
Mărişel - 1.37
Râşca - 2.10
Valea Ierii - 2.06
Pârtia de Schi Muntele Băișorii

Aflată în județul Cluj, stațiunea Muntele Băișorii este una dintre destinațiile preferate ale clujenilor, pe timp de iarnă. Pârtia de Schi Muntele Băișorii are unul dintre cele mai lungi teleskiuri din țară (1035 m lungime). Pârtia Băișoara Mare este o pârtie roșie, cu un grad de dificultate mediu, care se întinde pe o lungime de 1.200 m, cu înclinație 17% și o diferență de nivel de 200 m. Fără telescaun. 

Buscat Resort – Băișoara

Buscat Resort – Băișoara se află la aprox. 60 km distanță de Cluj-Napoca. Pârtiile sunt dotate cu telescaun pentru două persoane, tunuri de zăpadă, centru de închiriere echipament, restaurant și apres-ski. Parcarea are 200 de locuri.

Mărișel Ski & Snowboard Resort

Găsim aici patru pârtii (de dificultate albastră, roșie, neagră) și o pârtie pentru sanie. Telescaunul este pentru 4 persoane, există și două instalații teleschi, nocturnă, tunuri pentru zăpadă artificială, iar parcarea amenajată are 500 de locuri.

Plin de cabane de închiriat, pe site-urile de profil 

  • Deşi regulile sunt stricte şi oamenii sunt sfătuiţi să stea acasă, site-urile de profil sunt pline de anunţuri cu cabane de închiriat, multe fiind deja rezervate pentru Crăciun şi Revelion. 
  • Cabană Râşca - Închiriez cabană nouă (pusă în circuit în 2020) la Rasca (la 38km de Cluj, 7km de Belis, 10km de Marisel) cu capacitatea de 15 locuri. Complet izolată - 1.900 de lei/weekend. Ocupată de Revelion 
  • Cabană Someşul Rece -  7 camere + living, baie in fiecare camera ,bucatarie,25 de locuri de cazare , teren de football, teren tenis de camp ,masa ping pong,loc de joaca pentru copii,filigorie mare, loc pentru gratar si ceaun , ciubar .In curte se mai gaseste o cabana cu 4 camere cu baie proprie + living si bucatarie,16 locuri .de cazare loc gratar, loc ceaun,ciubar. - 700 lei. Ocupată de Revelion 
  • Cabană Beliş - 5 camere cu baie proprie si televizor. Bucataria este complet utilata. Cabana dispune de 20 locuri, in paturi - 1.000 lei. Ocupată de Crăciun şi Revelion 
  • Someşul Cald - Cabana de închiriat pe malul lacului Someșul Cald, care dispune de tot confortul de care aveți nevoie. Este un loc ideal pentru petreceri, aniversari, work-shop-uri, training-uri sau chiar doar o vacanta alături de cei dragi. Cabana dispune de o sala de mese festive incapatoare (70m2) bucătărie complet utilată (50m2) loc de joaca pentru copii, biliard, grătar, ceaun, curte mare cu locuri amenajate.Casa dispune de 6 dormitoare matrimoniale si o camera cu 2 paturi suprapuse. 1.000 lei. Ocupat de Revelion.
  • Cabană Valea Drăganului - 7 camere baii proprii. -20locuri. Bucătărie utilată, Grătar, Ciubăr, Sauna. 2.800 lei. Ocupată de sărbători 

Reguli stricte de Crăciun și Revelion la Cluj

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, îi îndeamnă pe clujeni să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19 de Crăciun și Revelion și să nu organizeze petreceri de sărbători. Altfel, vor fi pedepsiți penal. "Am comunicat colegilor de la poliţie să facă, în perioada următoare, o campanie de informare la toate structurile turistice din judeţ şi nu numai, inclusiv la cabane private. Ne vom asigura că suntem prezenţi şi în noaptea de Revelion. Vom intra şi în structurile de primire turistică pentru a verifica dacă se respectă regulile. Sfatul meu este în continuare de a nu organiza petreceri".

Raed Arafat, recomandări pentru sărbători

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  Raed Arafat, recomandă, pentru sărbătorile care urmează, să respectăm regulile sanitare şi să limităm la maximum deplasările şi întâlnirie cu persoanele cu care nu avem contact în mod obişnuit. „Din punct de vedere al sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi nu avem contact obişnuit ei tot timpul, purtarea măştii”, a spus Raed Arafat.

Guvernul a prelungit Starea de Alertă! Ce măsuri se aplică de pe 14 decembrie

Reprezentanţi ai Guvernului informează că executivul a aprobat hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungeşte cu 30 de zile.Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

  • Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne
  • Se propune menținerea interdicției activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 2300-0500, cu următoarele excepții motivate.
  • Se propune menținerea interdicției de desfășurare a activității în baruri, cluburi și discoteci. 
  • Se propune menținerea suspendării activității târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice. 
  • În vederea limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activității operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi, se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

NOILE restricţii AICI!

Comenteaza