News alert Clujenii vor avea la vară chartere spre Croația și Muntenegru

Clujenii vor avea la vară chartere spre Croația și Muntenegru
Charterul va ateriza la Dubrovnik, apoi turiștii vor merge în stațiunile din Croația și Muntenegru

Primul zbor din Cluj spre litoralul Croației va avea loc la vară, cursele spre această destinație urmând a fi săptămânale. Este a doua premieră de pe aeroportul clujean către țările slave în această vară, după anunțul primei curse de Bulgaria. 

“Pentru vara 2021 am lansat chartere săptămânale din București și Cluj către Dubrovnik. Am contractat numeroase hoteluri, atât în Croația, cât și în Muntenegru, turiștii având posibilitatea să aleagă în care dintre cele două țări doresc să-și petreacă vacanța. Pentru ambele destinații, prețurile pleacă de la 319 euro de persoană” a precizat directorul general al agenției Karpaten Tourism, Alexandru Mărginean, cu ocazia Târgului de Turism al României (TTR).

Cele mai căutate destinații la ediția de primăvară a târgului virtual sunt Republica Dominicană, Maldive și Egipt, interesul românilor pentru destinații exotice fiind în continuă creștere, potrivit solicitărilor primite de agențiile de turism. TTR se desfășoară în perioada 15-21 februarie, iar turiștii își pot achiziționa vacanțele cu reduceri de până la 65%.

”Am prelungit zborurile directe către Dominicană până în luna mai pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turiști zboară săptămânal din România către această destinație, încurajați atât de prețurile foarte bune, cât și de faptul că nu este necesar testul PCR la plecare și la sosire și nu se impune carantina. Și Egipt e printre cele mai bine vândute destinații. Avem programate până la 10 zboruri săptămânale către stațiunile de la Marea Roșie, din București, Iași, Cluj, Timișoara, în perioada februarie - mai 2021”

Românii nu se tem de restricțiile din țările de pe lista galbenă: sunt zboruri săptămânale către Maldive până în luna mai. Chiar dacă Maldive se află în acest moment pe lista țărilor din zona galbenă, charterele sunt rezervate în totalitate pâna la finalul lunii martie, iar orice loc eliberat se ocupă aproape imediat.

”Am avut foarte puține anulări, sub 2-3%, după ce Maldive au intrat pe lista galbenă. Turiștii au așteptat un an pentru a se bucura de o vacanță la plajă și foarte puțini sunt dispuși să renunțe, cu atât mai mult cu cât lista galbenă se actualizează frecvent și e posibil ca situația actuală să se schimbe oricând. Primim foarte multe solicitări pentru această destinație, grație zborurilor directe și a pachetelor de cazare variate, mult mai accesibile decât în trecut”.

Una dintre destinațiile inedite ale primăverii este Kenya. Zborul charter durează șapte ore și este operat cu o aeronavă de tip Airbus A330-200, ce permite zboruri fără escală pe distanțe lungi. Pentru a se proteja de situațiile neprevăzute, turiștii au opțiunea de a încheia o asigurare medicală și storno cu acoperire de evenimente cauzate de pandemie, prin care sunt despăgubiți integral în cazul în care sunt depistați pozitiv înainte de plecarea în vacanță.

Oraș în patrimoniul UNESCO

Dubrovnik este un oraș în cantonul cu același nume din Croația, având o populație de 42.615 locuitori. Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică. Orașul a fost fondat prin unirea a două orășele: Ragusa - Laus și Dubrava. Ragusa a devenit o mare putere economică, la concurență cu Veneția. Întreaga structură a orașului vechi din Dubrovnik, ridicată pe o peninsulă stâncoasă, a fost inclusă pe lista Patrimoniul Mondial Cultural și Natural.

La concurență cu Bulgaria

Operatorul Blue Air a anunțat că, din 20 iunie, va conecta Transilvania cu două dintre cele mai solicitate destinații de pe litoralul Marii Negre, Burgas și Constanța. Zborurile sunt deja disponibile pentru rezervare, cu prețuri începând de la 30 de euro. Toate rezervările includ o schimbare gratuită a datelor de călătorie. Ruta Cluj - Burgas este o premieră pentru piața locală, litoralul bulgăresc fiind preferat de turiștii români datorită prețurilor mai mici decât cele în stațiunile din țara noastră.

Comenteaza