Clujul a fuzionat cu alte două filiale ale Electrica Distribuție

Clujul a fuzionat cu alte două filiale ale Electrica Distribuție

Electrica a anunțat finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului care, de la 1 ianuarie, au devenit Distribuție Energie Electrică România (DEER).

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție din cadrul grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație în 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a strategiei grupului pentru perioada 2019-2023.

“Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord Cluj, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord, noua companie DEER devine cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice.

Aceasta va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României, și va deservi 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, grupul a parcurs un pas important prin care se adaptează cerințelor consumatorilor, oferindu-le servicii care să acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora”, conform conducerii Electrica.

“Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizării principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, a spus Corina Popescu, director general al Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

La nivel regional vor exista 18 sucursale, cu sediile în Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște, Focșani.

“Obiectivele principale ale strategiei definite pentru segmentul de distribuție au în vedere optimizări pe trei dimensiuni: performanță operațională, calitatea serviciilor și optimizarea costurilor la consumatorul final.

Se adaugă direcțiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea rețelelor de distribuție pentru a face față provocărilor tranziției energetice. Din 2014 până în prezent, grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, cu 4,39 miliarde de lei investiți”, potrivit reprezentanților companiei.

Comenteaza