Clujul a luat patru premii pentru activitatea la bursă

Clujul a luat patru premii pentru activitatea la bursă

Banca Transilvania, BRK Financial Group și BT Capital Partners sunt companiile clujene premiate în Gala Premiilor Pieței de Capital a Bursei de Valori București (BVB).

Banca Transilvania a câștigat premiile pentru cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală și emitentul cu cea mai mare creștere a lichidității în anul trecut, BTCP, membră a aceluiași grup financiar, pentru cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței reglementate, iar BRK (fostă Broker) pentru cel mai activ intermediar pentru creșterea lichidității în 2019.  

„Criza actuală a adus cu sine și oportunități istorice pentru companii și investitori, pentru cei care înțeleg că investițiile sunt elementul principal pentru dezvoltarea economiei, iar piața de capital poate susține finanțarea acestor proiecte de investiții, aducând, totodată, și alte beneficii pentru companii, precum reputație mai bună, încredere și o guvernanță corporativă care să permită o dezvoltare sănătoasă a companiilor”, a spus Radu Hanga, președintele BVB.

„Peste scurt timp, BVB va intra efectiv în rândul piețelor emergente și ne dorim ca numărul de companii românești incluse în indicii FTSE Russell pentru piețele emergente să fie cât mai mare. Pentru aceasta este nevoie de implicarea tuturor celor activi în piața de capital, companiile listate, brokeri, investitori instituționali și individuali, a BVB și a autorităților.

Am dovedit că se poate să intrăm în liga piețelor emergente dacă toți conlucrăm în această direcție și suntem convinși că putem avea rezultate la fel de bune prin aceeași bună cooperare. Vom înființa Contrapartea Centrală, ne dorim simplificarea procesului de investiție la Bursă, pornind de la deschiderea de cont și ajungând până la plata taxelor” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

BVB a organizat ceremonia de premiere pentru performanțele obținute în 2019 de entitățile implicate în piața de capital. Au fost acordate 15 premii, iar pe lista de premiere au fost incluse companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții cu rezultate remarcabile pe durata anului anterior.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind desfășurarea de evenimente, în contextul pandemiei de coronavirus. Evenimentul reprezintă continuarea tradiției de premiere a performanțelor pieței de capital, prin care sunt recunoscute în mod public succesele înregistrate de participanți în anul precedent.

Câștigătorii premiilor pieței de capital pe 2019

1. Tranzacția anului pe piața locală
• Banca Comercială Română (BCR)
2. Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a BVB
• Banca Transilvania (TLV)
3. Cea mai tranzacționată acțiune pe piața AeRO a BVB
• Bittnet (BNET)
4. Cel mai mare randament al unei acțiuni din BET-XT
• Nuclearelectrica (SNN)
5. Emitentul cu cea mai mare creștere a lichidității
• Banca Transilvania (TLV)
6. Participantul anului
• Swiss Capital
7. Participantul anului 2019 pe segmentul de retail
• Tradeville
8. Cel mai activ intermediar pentru creșterea lichidității
• BRK Financial Group (BRK)
9. Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței reglementate a BVB
• BT Capital Partners
10. Cel mai activ intermediar pe piata primară a pieței AeRO
• Tradeville
11. Premiul pentru inovație în industria de brokeraj în 2019
• Goldring
12. Premiul pentru inovație în industria de brokeraj în 2019
• Tradeville
13. Cel mai performant fond de pensii private Pilon II (în ultimii 10 ani)
• BCR Pensii
14. Cel mai performant fond de pensii private Pilon III (în ultimii 10 ani)
• Raiffeisen Asset Management
15. Cel mai performant fond deschis de investiții în 2019
• Tradeville Asset Management

Comenteaza