Clujul, capitala testatorilor de software

Clujul, capitala testatorilor de software

Sute de specialişti participă în aceste zile la a 7-a ediţie a Conferinţei Anuale a Comunităţii Române de Testare, cel mai mare eveniment de specialitate din România şi printre primele de acest gen din Estul şi Sud-Estul Europei.

Evenimentul este structurat pe două zile de ateliere şi una de conferinţe. Organizatorul acestei conferinţe, Andrei Contan, a explicat că evenimentul are ca scop crearea unui mediu în care comunitatea specialiştilor în testări software să poată face schimb de informaţii, având în vedere că această meserie presupune o combinaţie complexă de însuşiri.

"Mi se pare că specialiştii în testare au un rol multifuncţional, necesită multă îndemânare şi talent, cunoştinţe tehnice, de comunicare, necesită o abordare a diferitelor tehnici şi de înţelegere a utilizatorilor care urmează să folosească acea aplicaţie pe care ei o testează. (...) Anul acesta avem trei zile, în primele două se vor întâmpla ateliere de lucru, în prima zi sunt 5, iar în a doua 6 ateliere. La fiecare sesiune participă 30 de persoane, iar în ziua conferinţei avem 30 de sesiuni de discuţie, 45 de minute fiecare, pe patru track-uri paralele", a explicat Contan.

Potrivit organizatorilor, încă de la prima ediţie, în 2011, conferinţa a fost primită cu mare interes de specialiştii din domeniul testării software. În 2018 conferinţa a atras peste 30 de speakeri naţionali şi internaţionali şi 670 de participanţi, care vor avea la dispoziţie 11 ateliere de lucru, laboratoare de testare şi multe surprize.

Anul acesta organizatorii au adăugat 2 noi concepte: RTC Youth, destinat în special elevilor, spre a-i ajuta să îşi descopere pasiunea pentru testare şi Xtestathon, un maraton de testare software destinat campaniei sociale de strângere de fonduri a Beard Brothers, care vor să cumpere o nouă ambulanţă pentru SMURD Cluj.

În cadrul ediţiei din acest an participanţii, care provin din diferite ţări din Europa şi din SUA, vor putea alege să participe la peste 30 de prezentări din diferite arii de interes ce acoperă domeniul testării software.

Invitaţii conferinţei vor aborda tematici despre realitatea virtuală, etica profesiei de tester şi chiar protecţia şi securitatea datelor cu caracter personal.

Tema evenimentului din acest an este "Testing at the threshold", care susţine ideea de continuă dezvoltare personală, de pregătire pentru noi experienţe şi tehnologii ale viitorului.

Romanian Testing Conference are loc în perioada 9-11 mai, la Cluj-Napoca.

Comenteaza