Clujul dă înapoi la înmatriculările de firme

Clujul dă înapoi la înmatriculările de firme

Evoluții diferite în topul înmatriculărilor de agenți economici în România: în timp ce Clujul și Iașiul au regresat, zona București-Ilfov își păstrează atractivitatea. Cele mai multe firme apar în sectorul comerțului.

Oficiul Național al Registrului Comerțului a anunțat că înmatriculările cele mai multe din prima lună din acest an au fost înregistrate în Bucureşti (1.596, +14% comparativ cu ianuarie 2019), şi în judeţele Cluj (489, -7%), Iaşi (479, -29%), Ilfov (458, +10).

Numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în Ialomiţa (76, -58%), Caraş-Severin (80, -45%), Mehedinţi (89, -52%). Creşteri ale numărului de înmatriculări de persoane fizice şi juridice s-au înregistrat doar în Bucureşti (+14%) şi Ilfov (+10%), conform Economica.net.

Scăderile cele mai semnificative au fost consemnate în Bistriţa-Năsăud (-59%), Sălaj, Ialomiţa (-58%). Domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor; construcţii şi transport şi depozitare.

Comenteaza