Clujul, depășit doar de Constanța în topul unităților de cazare aflate în dezvoltare

Clujul, depășit doar de Constanța în topul unităților de cazare aflate în dezvoltare
| Foto: Booking.com - Radisson Blu Hotel, Cluj / Fotografie ilustrativă

Clujul are zeci de proiecte în dezvoltare în ceea ce privește unitățile de cazare, iar la acest capitol, la nivel național doar Constanța s-a clasat mai bine.

Începutul anului 2024 aduce cu sine o perspectivă interesantă asupra pieței de unități de cazare din România.

Conform datelor furnizate de victa.ro, un instrument virtual pentru gestionarea proiectelor de construcții, se constată că în 2024 au fost identificate un total de 1125 de unități de cazare în diverse stadii de dezvoltare. Aceste proiecte însumează o suprafață de 3,30 milioane de metri pătrați și o valoare estimată a investițiilor de aproximativ 10,96 miliarde lei, potrivit hotelinvest.ro.

Clujul, în topul în topul unităților de cazare aflate în dezvoltare

Cu privire la distribuția geografică a acestor investiții, județul Constanța se distinge în fruntea listei, evidențiind un număr semnificativ de 195 de proiecte. Urmează apoi județele Cluj, cu 78 de proiecte, și Bihor, cu 74 de proiecte. Această distribuție relevă un interes pentru dezvoltarea unităților de cazare, atât în zonele turistice consacrate, cât și în cele mai puțin cunoscute.

Clujul, depășit doar de Constanța în topul unităților de cazare aflate în dezvoltareSursă: IBC focus via hotelinvest.ro

Analiza cuprinzătoare a pieței de unități de cazare la începutul anului 2024 evidențiază un potențial semnificativ de creștere și dezvoltare în acest sector în România.

Comenteaza