Clujul imobiliar, mai scump cu 500 euro/mp decât Capitala. Ce ţări europene sunt mai ieftine

Clujul imobiliar, mai scump cu 500 euro/mp decât Capitala. Ce ţări europene sunt mai ieftine

România se află pe locul 33 în ceea ce privește prețul mediu al locuințelor (apartamente de 120 de metri pătrați situate în cele mai importante orașe) din Europa.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

România ocupă poziția 33 din top cu 1.701 euro/mp. Prețul este la acest nivel cel mai probabil datorită Clujului unde prețul a ajuns la 1.826 de euro/mp, comparativ cu Bucureștiul unde prețul este 1.367 de euro/mp, informează wall-street.ro. Astfel, în Cluj, prețul mediu pe metru pătrat este cu aproximativ 500 de euro mai mare decât cel din București.


TOP-ul celor mai scumpe locuinţe din Europa

Topul este condus de Monaco unde prețul per metru pătrat este echivalentul unei garsoniere din București sau al unui apartament din provincie, respectiv 44.522 de euro. Cea de a doua poziție din top este ocupată de Marea Britanie, unde prețul este de “doar” 21.179 de euro per metru pătrat, cu mult mai mic decât în Monaco. Diferența este puțin mai mică, de doar 7.899, între Marea Britanie și Elveția, ocupanta celei de-a treia poziții din top. În Elveția, prețul per metru pătrat este 13.280 de euro.

Diferențele încep să fie tot mai mici începând cu următoarea țară din top, Franța, unde prețul este de 12.796 euro/mp. Prețurile scad sub 10.000 de euro/mp începând cu Austria, ocupanta celei de-a cincea poziții din top, unde metrul pătrat costă 9.609 de euro. România ocupă poziția 33 din top cu 1.701 euro/mp.

Prețuri mai mici decât în România sunt doar în Cipru, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia de Nord și Moldova, ocupanta ultimei poziții din top, cu 965 de euro/mp.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza