Clujul, în topul celor mai sănătoase orașe de locuit din lume

Clujul, în topul celor mai sănătoase orașe de locuit din lume

Cluj-Napoca se află în Top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, conform unui studiu realizat de experții platformei britanice Money.co.uk.

Site-ul britanic compară și analizează cele mai sănătoase țări și orașe din lume, în funcție de costurile alimentelor, infrastructura de transport, rata obezității, nivelul poluării, infracționalitate sau siguranță.

Potrivit clasamentului, Timișoara se află pe locul 15, iar Cluj-Napoca pe poziția 16, devansând orașe precum München (Germania) sau Copenhaga (Danemarca).

Cele două orașe din România au obținut scoruri favorabile în ce privește siguranța, nivelul mai redus al poluării și o rată scăzută a obezității populației. Clujul stă mai slab la indicatori precum sănătate sau speranța de viață. 

Cluj-Napoca și Timișoara se numără printre orașele care au beneficiat cel mai mult de apartenența României la Uniunea Europeană, Clujul fiind Capitală Europeană a Tineretului în 2015, iar Timișoara urmând să dețină titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023. Orașele aflate pe primele trei poziții în acest clasament sunt Valencia (Spania), Madrid (Spania) și Lisabona (Portugalia).

Comenteaza