Clujul, în topul destinațiilor aeriene din România

Clujul, în topul destinațiilor aeriene din România
Numărul biletelor de avion cu destinația România a fost mai mare cu 29%, destinațiile principale fiind București, Iași, Cluj și Timișoara, conform statisticilor agenției de turism online Vola.ro.

Volumul vânzărilor de bilete de avion rezervate a crescut cu 19% față de 2016. Prețul mediu pe bilet a fost de 134 de euro, cel mai scump costând 7.400 de euro pentru un zbor Tokyo – București – Tokyo. Cel mai ieftin a costat 2,98 euro, pe ruta Milano – București. Cea mai mare rezervare a fost făcută pentru 48 de persoane, pentru traseul Budapesta - Tokyo, de 25.000 de euro.

Cei mai mulți dintre turiștii care au călătorit cu avionul au ales bilete ale companiilor aeriene Wizz, Tarom, Blue Air, Ryanair, ale grupului Lufthansa sau AIR France KLM. Destinațiile preferate de români au fost Italia, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Elveția, Portugalia.

Destinațiile cu cea mai dinamică evoluție în ceea ce privește biletele de avion au fost Islanda (+68%), Maroc (+71%), Israel (+56%) și Finlanda (+45%). Numărul biletelor de avion cu destinația România a fost mai mare cu 29%, destinațiile principale fiind București, Iași, Cluj și Timișoara.

Românii au plătit în medie 530 de euro de persoană pentru o vacanță și 212 euro de persoană pentru un city break. Cea mai scumpă vacanță a costat 4.575 de euro (4 persoane, 9 nopți, zbor dus-întors și hotel) și a avut ca destinație sudul Spaniei, Costa del Sol. Cele mai populare destinații de city break sunt Roma, Barcelona, Paris, Milano, Dubai, Veneția, Londra, Amsterdam, Praga. 78% din rezervările de bilete de avion au fost plătite cu cardul, în creștere cu 6% față de 2016.

În 2015, platforma online a beneficiat de o investiție de 5 milioane de euro din partea fondului de investiții 3TS Capital Partners. În 2016, Vola.ro avea afaceri de 5,5 milioane de euro și tranzacții de 50 de milioane. Principalii concurenți din România pe acest segment de activitate sunt Fly Go Voyager, Touring Europabus, Sunmedair, Weco TMC și Travel Time, conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza