Clujul, în topul celor mai rentabile orașe ale tehnologiei din Europa

Clujul, în topul celor mai rentabile orașe ale tehnologiei din Europa

Municipiul Cluj-Napoca se află printre cele mai rentabile orașe ale tehnologiei viitorului din Europa.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Topul european Tech Cities of the Future, realizat de Financial Times, este condus de Londra, urmat de Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen și București. Bazat doar pe rentabilitate, Skopje conduce topul, urmat de Iași și Cluj-Napoca.

Capitala României ocupă locul 7, obţinând cel mai mare punctaj din Europa Centrală și de Est. Alte cinci orașe – Varșovia (nr. 15), Sofia (nr. 20), Praga (nr. 22), Tallinn (nr. 23) și Cracovia (nr. 24) sunt în top 25, conform Financial Intelligence.

Clasamentul, alcătuit în premieră, se concentrează pe găsirea acelor orașe europene cu cele mai promițătoare perspective de investiții în start-upuri, tehnologie și inovare. Clasamentul marchează prima colaborare dintre FT și TNW, o companie media, evenimente și informații, axată pe noile tehnologii și start-up-uri. Topul european a fost anunţat în cadrul Conferinței Ecosystem TNW.

S-au colectat date pentru 76 de locații, folosind cinci categorii: potențial economic, inovație și atractivitate, performanța ISD, eficiența costurilor și mediul de afaceri pentru startup-uri.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza