Clujul, în topul tranzacțiilor electronice cu cardul. Cele mai multe se fac pe telefon

Clujul, în topul tranzacțiilor electronice cu cardul. Cele mai multe se fac pe telefon

Dintre orașele în care s-au realizat cele mai multe plăți electronice cu cardul, în primele nouă luni ale anului, pe primul loc se află Bucureștiul cu 40%, urmat de Cluj (11%), Timișoara (8%), Brașov (6%) și Iași (5%), conform Netopia Payments.

Cel mai mare procesator de plăți electronice din România a intermediat în septembrie 1 milion de astfel de tranzacții, în creștere cu 44% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, iar valoarea acestora a crescut cu 15%. 60% din totalul tranzacțiilor au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferând smartphone-ul pentru a achiziționa produse și servicii.

„Anul acesta, plățile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avânt substanțial, depășind considerabil desktop-ul. Românii încep să își dorească mai multă rapiditate și mobilitate în zona plăților, iar noi nu facem decât să le facilităm o experiență de cumpărare cât mai simplă”, a declarat Antonio Eram, fondator al Netopia Payments.

Valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 de lei, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită diversificării produselor și serviciilor ce pot fi în prezent plătite online cu cardul. Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia a fost de 65.000 de lei și a constat în plata unui pachet turistic.

Plățile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au înregistrat un avans important în primele nouă luni ale anului. Numărul lor a crescut cu 45% față de întreg anul 2018, în timp ce valoarea a urcat cu 25%.

Plățile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de integrarea în aplicație a plății transportului în comun în Cluj-Napoca, Ploiești, Turda, Alba Iulia, Constanța, Reșița, Timișoara. În 2019, ponderea tranzacțiilor pentru cumpărarea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5 la 13%.

Netopia Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală: 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile sale. MobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.

Comenteaza