Clujul, în topul cărților cumpărate pe internet. Stelian Tănase, cel mai vândut

Clujul, în topul cărților cumpărate pe internet. Stelian Tănase, cel mai vândut

Județul Cluj ocupă locul trei pe țară la vânzările de pe magazinul online de carte Libris.ro. Stelian Tănase, Petronela Rotar și Irina Binder sunt cei mai vânduți autori români.

Libris.ro a înregistrat afaceri de 38 de milioane de lei după primele nouă luni ale anului și estimează că va încheia 2019 cu 55 de milioane. Dinamica pozitivă se datorează inclusiv finalului de an, marcat de Black Friday și de sărbătorile de iarnă, care generează 35% din total.

În perioada ianuarie –septembrie, Libris.ro a înregistrat o creștere de 35% față de perioada similară a lui 2018. Cele mai mari vânzări de carte s-au înregistrat la categoriile carte în limba engleză (+215%), beletristică – literatură universală (+140%) și beletristică – autori români (75%).

O dinamică deosebită s-a înregistrat și pe segmentul carte pentru copii și biografii/ jurnale/ memorii, unde creșterile au depășit 60-70% față de 2018. Printre cei mai bine vânduți autori români se numără Stelian Tănase, Petronela Rotar, Irina Binder, respectiv Ioana Chicet-Macoveiciuc pe segmentul carte pentru copii.

„Ne bucurăm să constatăm că anul acesta românii chiar au citit mai mult. Acest lucru se poate observa nu doar din numărul de volume vândute, ci și din faptul că media comenzii a crescut cu 10%. Printre factorii care au influențat această tendință putem sublinia și dinamica din literatura română, iar în ceea ce ne privește pe noi mărirea portofoliului disponibil, unde am ajuns la 19.000 titluri.

Am pregătit pentru Black Friday un stoc special de carte și ne-am propus să expediem toate comenzile intrate în data de 15 noiembrie în maximum 3 zile. Printre cele mai căutate vor fi volumele din categoria beletristică, carte pentru copii și dezvoltare personală”, a declarat Laura Țeposu, director de dezvoltare.

Cele mai multe comenzi s-au înregistrat în primele nouă luni în București, Timiș, Cluj, Iași, Brașov, iar numărul vânzărilor de pe mobil a depășit 50%, o creștere cu 10% față de 2018. Pentru finalul anului, Libris.ro estimează o creștere de 30% față de 2018, un motor important fiind perioada Black Friday – Crăciun.

Pentru Black Friday au fost alocate un stoc special de produse, o pagină dedicată pentru utilizatori și servere speciale astfel încât traficul să nu fie îngreunat, indiferent de numărul de vizitatori, cu un site care va dispune de asistență tehnică pe durata campaniei. În 2018, Libris.ro a înregistrat de Black Friday vânzări de 1,6 milioane de lei, cea mai mare comandă fiind din Slatina (județul Olt): 442 de cărți, de 4.011 lei.

Comenteaza