Clujul, inclus în târgul virtual al absolvenţilor

Clujul, inclus în târgul virtual al absolvenţilor
Tot mai multe companii integrează tineri în echipele lor. Nemulţumile angajatorilor sunt legate de lipsa de pregătire a candidaţilor care se înscriu pentru poziţiile deschise fără să ţină cont de măsura în care şi-au însuşit competenţele necesare pentru companie.

32% dintre angajatorii prezenţi la târgul virtual de recrutare a absolvenţilor îşi doresc la interviu candidaţi care au în CV programe de internship, trainee şi stagii de practică sau alte activităţi extracurriculare, în detrimentul specializării studiilor. 
 
Astfel de programe demonstrează nivelul de implicare al juniorilor şi asigură angajatorii de existenţa unor abilităţi practice, nu doar teoretice. Cele 70 de programe de recrutare pentru juniori de pe site-ul Hipo.ro au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis poziţii disponibile din iulie. 
 
Companiile caută nu doar studenţi şi masteranzi, ci şi tineri care au acumulat până la trei ani de experienţă şi care îşi doresc să facă următorul pas în carieră. Joburile disponibile sunt în domenii precum inginerie, auto, servicii & BPO, IT, financiar-bancar, comerţ, consultanţă, farmaceutic, turism, publicitate & media.
 
Evenimentul este unul virtual şi se desfăşoară pe o platformă 3D, iar joburile oferite sunt la nivel naţional şi acoperă un număr mare de oraşe. În 2016, aproape jumătate dintre companii plănuiesc să recruteze studenţi, absolvenţi sau candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în creştere faţă de anul trecut. Târgul Virtual Hipo.ro,  organizat de Catalyst Solutions, ţine până pe 14 august.
 
Oraşe şi joburi
 
Bucureşti...........370 
Timişoara..........117 
Sibiu.................60 
Iaşi...................42 
Cluj-Napoca........27 
Braşov................23 
 
Angajatori şi posturi 
 
GlaxoSmithKline - internship Program
CIEL - „supererou” în programare
eMAG - commercial traineeship
GroupM - media Interns
L’Oreal - marketing internship 
PwC - tax internship programme
Ubisoft - video game tester

Sursa: Hipo.ro

Comenteaza