Clujul, oraşul chiriilor. Oferta a crescut cu 41% în cinci luni

Clujul, oraşul chiriilor. Oferta a crescut cu 41% în cinci luni
Cluj-Napoca este peste media pe ţară a marilor oraşe în privinţa creşterii ofertei de apartamente aflate la închiriat, cu o urcare de 41% în primele cinci luni. Cele mai multe chirii disponibile erau la locuinţele cu două camere.

În primele cinci luni ale acestui an oferta de apartamente de închiriat a crescut semnificativ în marile oraşe ale ţării, cel mai mare avans depăşind pragul de 40%. În Cluj-Napoca, numărul de anunţuri noi de închiriere s-a majorat cu 41,3% în primele cinci luni faţă de acelaşi interval din 2015, conform unei analize a agenţiei Edil Imobiliare. 
 
Mai mult de jumătate (52% mai exact) din oferta din oraşul de pe Someş este reprezentată de unităţi locative cu două camere, pe locul al doilea situându-se apartamentele cu trei camere (cu o pondere de 30%). Acestea sunt urmate de garsoniere (11%) şi de locuinţele cu patru camere şi mai mult (7% din total).

Andrei Mureşanu şi Zorilor, în top

Agenţia clujeană a dat publicităţii şi cele mai pretenţioase locuinţe din portofoliul său, la început de vară. Pe primul loc ca preţ se afla un apartament confort lux, semidecomandat, situat în cartierul Andrei Mureșanu, zona străzii Becaș, compus din 4 camere, 2 băi, 4 balcoane, cu o suprafață utilă de 119 mp, curte comună, debara și boxă. Imobilul se închiria cu 900 euro/lună.
 
Un apartament de lux localizat în Piața Mihai Viteazul, semidecomandat, dispunea de 2 camere, baie și bucătărie construite pe o suprafață utilă de 47 mp, cu centrală proprie, balcon, interfon și lift avea un preț de închiriere de 700 de euro. La acelaşi preţ era o locuinţă din cartierul Zorilor, zona reprezentanței Toyota, compusă din 4 camere decomandate, 2 băi și bucătărie, mobilate și utilate. Suprafața utilă era de 130 mp, iar apartamentul avea şi loc de parcare, inclus în preț.
 
La 600 de euro doritorii puteau să închirieze un apartament semidecomandat, localizat în cartierul Mărăști, zona Dacia Service, cu suprafață utilă de 85 mp, 3 camere, balcon și centrală proprie sau o locuinţă cu confort sporit din cartierul Andrei Mureșanu, zona Grand Hotel Italia, cu 3 camere semidecomandate, 2 băi, 2 balcoane, suprafață de 95 mp, cu specificaţia că preţul includea şi 2 locuri de parcare în curtea interioară. 

Comenteaza