Clujul, printre cele mai cerute orașe din țară ca destinație turistică

Clujul, printre cele mai cerute orașe din țară ca destinație turistică

Vânzările pentru sejururi în oraşele turistice au crescut cu 59%, îndeosebi pentru Braşov, Sibiu, Sighişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Timişoara, conform statisticilor agenției Eximtur.

"Având şi suportul voucherelor de vacanţă, turiştii români aleg să călătorească de mai multe ori pe an în sejururi interne, chiar dacă sunt mai scurte. Vor să viziteze oraşele ţării, obiectivele turistice din zonă, solicită excursii opţionale în împrejurimi. Constatăm o revigorare a acestui segment, o creştere a turismului «City break în România»", spune președintele agenției, Lucia Morariu.

Încasările din serviciile şi produsele turistice vândute contra vouchere de vacanţă de către Eximtur, în primele trei trimestre ale anului, au fost mai mari cu 160% față de 2018. Vânzările pentru destinaţiile balneo-montane au crescut cu 60%, iar numărul de turişti a fost de 82.000.

Turiştii au optat pentru unităţi balneare care oferă masă în sistem bufet suedez, acces inclus la piscine /centre spa, unităţi de cazare din zona de munte, turismul de relaxare într-un cadru natural montan fiind la mare cerere.

Unităţile noi sau renovate la standarde înalte apărute în staţiuni precum Băile Herculane, Poiana Braşov, Băile Felix, Covasna au stârnit interes în rândul turiştilor. În ceea ce priveşte Litoralul Mării Negre şi sejururile în oraşe din România, agenția a deservit 78.000 de călători, iar vânzarile au crescut cu 18%.

Dintre oraşele turistice, cea mai mare creştere a fost înregistrată pentru Oradea, investiţiile municipalităţii în infrastructura turistică şi apropierea de Băile Felix spunându-şi cuvântul. Creşteri importante au fost pentru Constanţa, apropierea de Mamaia, plajele proprii, evenimentele din oraş şi preţurile accesibile fiind principalele motive.

Eximtur a fost înfiinţată în 1993 şi deţine 22 de agenţii proprii sau francizate în 16 oraşe din România. Activitatea este organizată în patru divizii: business travel şi organizare evenimente, leisure travel, incoming şi şcoala de turism. Divizia de business este prezentă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu.

Comenteaza