Foto Clujul rămâne oraşul cu chirii de lux. În judeţele învecinate sunt la jumătate de preţ

Clujul rămâne oraşul cu chirii de lux.  În judeţele învecinate sunt la jumătate de preţ

În ultimul trimestru din 2018, piața închirierilor de apartamente s-a menținut, per ansamblu, la un nivel stabil din punctul de vedere al prețurilor cerute de către proprietari. 

Astfel, conform unei analize Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru un apartament cu două camere de tip confort 1 (construit între anii 1980 și 2000) din Cluj-Napoca s-a menținut la valoarea de 400 de euro pe lună valabilă și trimestrul trecut. O situație similară poate fi observată și în București, unde pretențiile proprietarilor de asemenea unități locative se situează tot la un nivel de aproximativ 370 de euro pe lună.

În perioada analizată, și chiriile medii din Iași și Timișoara, alte două centre universitare importante, au rămas la un nivel constant pe segmentul locuințelor bicamerale – aici, un apartament cu o suprafață utilă cuprinsă între 50 și 60 de metri pătrați poate fi închiriat cu aproximativ 300 de euro pe lună, la fel ca în trimestrele anterioare. În Brașov, suma medie solicitată pentru o proprietate similară s-a menținut la o valoare de 310 euro pe lună.

Aceeași tendință de stabilizare poate fi observată și în reședințele de județ cu cele mai accesibile chirii. Astfel, în Drobeta Turnu-Severin, un apartament cu două camere poate fi închiriat tot cu 150 de euro pe lună, în vreme ce o unitate locativă similară ajunge la 170 de euro pe lună în Reșița și Râmnicu Vâlcea (la fel ca trimestrul trecut), la 175 de euro pe lună în Zalău, la 176 de euro pe lună în Slobozia și, respectiv, la 177 de euro pe lună în Sfântu Gheorghe. 

Clujul rămâne oraşul cu chirii de lux.  În judeţe învecinate sunt la jumătate de preţ

Comenteaza