Clujul va avea avion de Praga

Clujul va avea avion de Praga
Cursa aeriană către capitala Cehiei va fi funcţională din august până în decembrie, fiind operată de TAROM.

Noul zbor de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN) va avea un preţ minim de 93 de euro pentru o cursă dus-întors, a anunţat conducerea operatorului naţional aerian, pe un site de socializare.

„Cursa de Praga va fi operată începând cu 5 august. Deja se pot face rezervări. Zborurile Cluj-Praga-Cluj vor fi operate cu aeronave ATR 42. Un zbor pe un singur tronson durează două ore şi 10 minute", au transmis reprezentanţii TAROM. Un avion de acest tip are între 40 şi 52 de locuri. Perioada de operare este până pe 18 decembrie. Preţul minim pentru un zbor tur-retur, de 93 de euro, include toate taxele, locurile la acest tarif fiind limitate, conform TAROM. Pe portalul Air Express, preţul de plecare este de 108 euro, pentru un timp de şedere de minim patru zile, iar emiterea biletului trebuie făcută la 24 de ore de la rezervare, oferta fiind valabilă în limita locurilor disponibile. Zile de operare: luni, miercuri, vineri.

Greutatea admisă la bagajele de cală este de până la 23 kg, iar pentru cele de mână, de 10 kg de persoană, dimensiunile maxime fiind 55x40x20 cm. De pe AICN mai operează companiile Wizz Air, Lufthansa, ABC Air Hungary şi Silver Air. Destinaţiile de pasageri funcţionale de aici sunt Barcelona, Bari, Paris, Bergamo, Bologna, Bruxelles, Bucureşti, Dortmund, Eindhoven, Londra, Madrid, München, Palma de Mallorca, Roma, Treviso, Valencia, Viena, Zaragoza. Conducerea AICN a iniţiat un sondaj pentru următoarele zboruri, destinaţiile propuse pasagerilor fiind Tel Aviv (Israel), Dubrovnik (Croaţia), Frankfurt (Germania), Girona (Spania), Istanbul (Turcia), Stockholm (Suedia) şi Amsterdam (Olanda).

AICN a înregistrat o cifră de afaceri de 49,4 milioane de lei anul trecut şi a avut un trafic de 932.000 de pasageri, iar în 2013 urmează să finalizeze lucrările pistei de 3,5 km, conform Capital. Pe primul loc al topului naţional al pasagerilor se situa aeroportul Otopeni (7,12 milioane), urmat de cel din Timişoara (1,03 milioane). Afaceri importante au mai avut aeroporturile Otopeni (555 milioane de lei), Timişoara (47 milioane), Constanţa (15,1 milioane), Sibiu (10,8 milioane), Târgu-Mureş (10,2 milioane), Iaşi (7,9 milioane), Baia Mare (5,6 milioane). Cel mai mare profit l-a avut cel din Otopeni, 67,9 milioane de lei.

Comenteaza