Clujul va avea centru de închiriat trotinete electrice

Clujul va avea centru de închiriat trotinete electrice

Un grup de antreprenori români a anunțat va deschide în curând la Cluj un centru de închiriere a trotinetelor electrice.

Startup-ul românesc care a creat brandul Flow va lansa serviciul luna viitoare. Primele centre vor fi la Cluj-Napoca, București, Timișoara, iar apoi rețeaua va fi extinsă la nivel național. Firma va porni cu o flotă de 500 trotinete, ținta fiind ca aceasta să fie extinsă la 3.000 până la sfârșitul anului, conform Profit.ro.

Investiția pentru acest prim an se cifrează la 1 milion de euro. Firma este coordonată de Iulian Pădurariu, cofondator al Pony Car Sharing, și de Bogdan Enoiu, șeful agenției BV McCann-Erikson. Flow va folosi trotinete marca Xiaomi  M365, cu o autonomie a bateriei de 30 km și sistem dublu de frânare.

Sistemul presupune descărcarea pe telefon a unei aplicații din Apple Store sau Google Play și scanarea QR code-ului, iar vehiculul poate fi lăsat ulterior, după folosire, în una din stațiile de încărcare ce vor fi indicate pe hartă.

Alte două companii vor să intre pe această piață: un grup de întreprinzători va aduce brandul Wolf-e, iar americanii de la Lime vor activa la București cu o flotă de 1.000 de trotinete electrice amplasate la toate gurile de metrou. Cei mai importanți jucători din SUA specializați pe biciclete și trotinete electrice sunt companiile start-up Lime și Bird, fiecare evaluată la peste 10 miliarde de dolari.

Comenteaza