Clujul va avea charter de Bodrum

Clujul va avea charter de Bodrum
Compania aeriană Corendon va opera din primăvară zborurile pe traseul Cluj - Bodrum

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi conectat în sezonul estival viitor cu patru stațiuni de pe riviera turcească: Bodrum, Kusadasi, Marmaris și Fethiye-Oludeniz printr-un zbor operat de o companie din această țară.

“Charterul pe ruta Cluj-Napoca – Bodrum va fi funcțional în perioada iunie – septembrie 2020, cu plecare în fiecare zi de marți, cu un timp de zbor de două ore, cursele fiind operate de compania Corendon Airlines.

Distanța dintre de la Bodrum la Kusadasi este de 120 km, la Marmaris, de 130 km, la Fethiye-Oludeniz, de 216 km, fiind asigurat transferul la aceste destinații. Pe ruta Cluj-Napoca – Kusadasi a existat un charter acum mulți ani, apoi sistat”, au anunțat, vineri, la Cluj, reprezentanții tour-operatorului Paralela 45.   

“Bodrum este o stațiune cu totul altfel decât Antalya, există multe hoteluri de categorie foarte înaltă, cu 300-500 de camere, alei plinde de terase, restaurante deosebite, grădini cu ceai turcesc, piscine unde se țin petreceri private.

Marmaris este o stațiune-oraș, oaza luxuriantă a zonei, cu o promenadă de 10 km plină de cafenele și terase, Kusadasi este port la Marea Egee, la Didim pot fi vizitate orașul antic Milet, templul lui Apollo, iar la Fethiye-Oludeniz sunt plaje sălbatice, fiind o rezervație naturală”, explică specialiștii în turism.

Noul avion turistic a apărut ca urmare a afluxului deosebit de turiști din țara noastră în general, dar și din Cluj. “Turiștii din România sunt în top 10 în unitatea noastră. Hotelul, care dispune de 483 de camere, a fost dat în funcțiune anul trecut, iar în 2019 am avut un aflux de 186.000 de turiști”, a explicat Volkan Aktan, sales manager al Hotelului Lujo (5*).

“Anul acesta 25.000 de clienți ai Paralela 45 și-au petrecut vacanța de vară de pe riviera turcească”, a precizat Alin Burcea, fondatorul agenției. Anul trecut agenția a avut vânzări de 70 de milioane de euro.

Grupul Paralela 45 mai cuprinde, în afară de agenția de turism, brandurile Club Lac Snagov și Snagov Lake Suites, Hotel Stil și Chicco. Principalii săi concurenți la nivel național din acest sector de activitate sunt Touring Europabus, Business Travel, Vola.ro și Christian Tour.  

Comenteaza