Clujului i-a apus steaua :) Ce destinații preferă turiștii de Paștile 2018

Clujului i-a apus steaua :) Ce destinații preferă turiștii de Paștile 2018
Roma

Anul trecut, Clujul a fost destinația de Paști cea mai populară pentru români. Acum sunt preferate orașe din străinătate.

În 2017, Cluj a fost destinaţia cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureştiul a ocupat locul şase; în 2018, niciunul din aceste oraşe româneşti nu a mai intrat în primele 10 oraşe aflate în trend, conform datelor citate.  Românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut, potrivit datelor motorului de căutare momondo.ro.

În 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma şi Londra rămân primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate. Pe lângă acestea Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani, arată momondo.ro.  Căutările de zboruri pe care românii le fac arată că preferinţele nu s-au schimbat foarte mult în ultimii trei ani, marile oraşe europene rămânând cele mai atractive destinaţii pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Surprinde, însă, interesul crescut al românilor faţă de oraşul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinaţii preferate pentru vacanţa de Paşte, oraşul ocupă în 2018 locul cinci.

Moscova este, anul acesta, oraşul cheie în topul tendinţelor românilor care vor să petreacă Paştele în străinătate. O schimbare interesantă faţă de anii trecuţi este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia, care fac loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre  litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi Larnaca. 

 

Etichete
Comenteaza