Clusterele din Regiunea de Nord-Vest s-au aliat într-un consorţiu

Clusterele din Regiunea de Nord-Vest s-au aliat într-un consorţiu
Cele mai importante structuri asociative de tip cluster din Regiunea de Nord Vest a României au semnat un protocol de colaborare.

Ele au decis să se alieze într-un consorţiu, pentru a fi mai vizibile şi pentru a prioritiza inteleresele sectoarelor pe care le reprezintă în regiune: cel agroindustrial, cel ITC, cel de mobilă, cel de energie regenerabilă și cel de life style.

Protocolul a fost semnat de Clusterul Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, CLUSTER TREC - Transylvania Energy Cluster, Clusterul Gusturi Transilvane și de Transilvania LifeStyle Cluster, care au hotărât să emită periodic decizii și pe care să le facă publice.

Cu ocazia semnării protocolului, reprezentantii entităților de management au dorit să marcheze Cluj-Napoca ca fiind principalul punct de coordonare și dezvoltare al acestor structuri.

"Efervescența și spiritul colaborativ i-a prins pe ardeleni și a găsit sămânța în acest oraș dinamic care promite să fie locul unor manifestări inedite dedicate clusterelor, nu doar din regiune, ci chiar din România și Europa", au afirmat reprezentanţii consorţiului.

Pentru anul 2016, clusterele au stabilit ca prorităţi inițierea și susținerea unor politici publice în ceea ce privește structurile de tip cluster, derularea unor acțiuni comune de promovare, identificarea și mobilizarea unor resurse comune în sprijinul cercetării, inovării și internaționalizării membrilor și susținerea unor proiecte transsectoriale.

Aceste structuri reprezintă împreună interesele a 258 de entități, atât din mediul economic, de cercetare și inovare, cât și din cel instituțional. Fiind structuri create pentru susținerea eminamente a mediul economic, firmele reprezentate au împreună peste 18.000 de angajați în regiune și cumulează o cifră de afaceri de 1,3 miliarde euro.

Comenteaza