Şcoală alternativă de informaticieni, extinsă spre Bucureşti

Şcoală alternativă de informaticieni, extinsă spre Bucureşti
Prima școală alternativă de IT gratuită din România vrea să deschidă un nou sediu în București, în 2017. Recrutările se desfăşoară în 2016 în paralel la Cluj, Paris şi Chișinău. Academy+Plus are cea mai lungă preselecție pentru o școală de IT, care se organizează al treilea an la rând în sediul din Cluj-Napoca.

Cu mai bine de o lună înainte de a începe prima dintre cele trei perioade de preselecție, numită „piscină”, două dintre ele au fost deja ocupate de cei care își doresc să învețe programare. Pentru „piscinele” din iulie și septembrie au fost selecţionaţi pe internet 250 de candidați care vor învăța și își vor testa cunoștințele timp de 28 de zile la sediul academiei.

Cei care rezolvă online testele de memorie și logică și vor să învețe programare pentru a începe o carieră în IT pot alege luna august pentru etapa de preselecție, unde mai sunt disponibile 40 de locuri din 125. 
 
„Anul trecut am avut peste 320 de candidați în cele trei „piscine”. Anul acesta ne-am extins puțin spațiul și suntem pregătiți să primim mai mulți candidați în cele trei luni de vară, cu condiția ca aceștia să fie motivați să o termine cu rezultate bune. Sunt deja mai mult de 320 de candidați dupa preselecţia online”, declară Adrian Tănăsescu, directorul Academy+Plus.
 
Celor care vor fi admiși în academie în urma acestor trei „piscine” li se pregătește o schimbare de programă, adaptată atât cerințelor celor care vor să urmeze academia, cât și a pieței de IT. Studenții vor putea accesa încă din primul an proiecte concrete în diverse limbaje: C, C++, Unity, PHP, JAVA și baze de date. Pe lângă abilitățile de programare, ei se vor dezvolta și pe partea de rigoare, adaptabilitate, creativitate, relații interpersonale, muncă în echipă. 
 
Majoritatea celor înscriși au aflat despre această școală alternativă de la cei din generațiile trecute, care le sunt fie colegi, fie prieteni, fie au interacționat cu ei la diverse competiții. Au avut loc şi două concursuri inovative în rândul liceenilor: hackathon-ul propriu, „Game of Codes”, organizat de trainerii de la academie, și concursul „Premiile Cfa” care susține francofonia în rândul liceenilor din Transilvania, în care Academy+Plus a organizat secțiunea de IT. 
 
Proporția celor care sunt încă la liceu și vor parcurge materia din "piscine" pentru a fi admiși în academie este de 20% din totalul candidaților. Majoritatea candidaților sunt studenți care vor să facă academia în paralel cu facultatea și vin din numeroase județe.

Candidații sunt așteptați în "piscine" într-un sediu recent renovat, cu un ambient creativ și colorat,  bucătărie, dușuri, săli media și de relaxare. În Republica Moldova, în fiecare "piscină" vor fi inițial 100 de persoane, iar la finalul preselecțiilor vor rămâne 100-150 candidați pentru anul academic. 
 

Cum intri  în academie

Pentru a fi admis trebuie să îţi faci cont pe platforma dedicată pe internet şi să rezolvi două teste, de memorie și de logică. Următoarea etapă este „piscina”, cea mai intensă preselecție, de 28 de zile, cu termene limită zilnice, predări de proiecte individuale sau de grup și examene. Candidații sunt luați de la zero și li se furnizează comprimat toate conceptele de care vor avea nevoie pe parcursul școlii.

Se lucrează în C și în Unix. Candidații au la dispoziție tutorialele video, internetul, comunitatea din jur și mentorii pentru a rezolva proiecte. Corectările fac parte din procesul creativ de învățare, oferind ocazia interacțiunii și a comparării rezultatelor între candidați. Faptul că își explică unul altuia metoda de rezolvare ajută la sedimentarea cunoștințelor.

Comenteaza