Coaliţia a discutat ce măsuri fiscale intră în ordonanţă şi ce va fi asumat în Parlament

Coaliţia a discutat ce măsuri fiscale intră în ordonanţă şi ce va fi asumat în Parlament
| Foto: cronicaromana.ro

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat în urmă cu o zi despre măsurile care vor fi incluse în ordonanţa cu măsurile fiscale şi care vor fi asumate de Executiv în Parlament. Încă nu s-a ajuns la o decizie privind taxa pentru bănci, dar este posibilă introducerea unei taxe de 0,3% pe proprietăţile rezidenţiale de peste 500.000 de euro, respectiv 75.000 de euro la autoturismele de lux. În privinţa tichetelor de masă, coaliia ia în calcul înlocuirea lor cu sume de bani.

Potrivit unor surse oficiale, coaliţia a avut o discuţie tehnică despre ce intră în Ordonanţa cu măsurile fiscale şi ce măsuri vor intra în legea de asumare a răspunderii în Parlament.
 
Astfel, s-a decis că unele măsuri, precum reducerea de cheltuieli şi măsurile antievaziune, vor intra în asumarea răspunderii Executivului în Parlament, ca şi o parte din măsurile fiscale, iar altele vor fi incluse în ordonanţa cu măsurile fiscale pentru reducerea deficitului. 
 
Coaliţia nu a ajuns la un acord privind taxa pe bănci, urmând o discuţie şi cu BNR şi cu reprezentanţii din sistemul bancar. Va rămâne însă introducerea taxei de 0,3% pe proprietăţile rezidenţiale de peste 500.000 de euro, respectiv 75.000 de euro  în privinţa autoturismelor de lux. În plus, se ia în calcul ca tichetele de masă să fie înlocuite cu sume de bani. 
 
Coaliţia a discutat şi despre reduceri de cheltuieli, administraţiile locale urmând să vină cu schimbări în organigramă. În plus. cel puţin două ministere se reorganizează, este vorba de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor. 

Comenteaza