Coaliția PSD-PNL-UDMR decide luni cum se măresc pensiile

Coaliția PSD-PNL-UDMR decide luni cum se măresc pensiile

PSD, PNL și UDMR se reunesc luni, în ședință de Coaliție la Guvern pentru a decide cum se vor majora pensiile și ce ajutoare vor fi acordate pentru persoanele vulnerabile pentru perioada iernii. Liberalii vor o indexare nediferenţiată a punctului de pensie cu 15% cu un impact bugetar de 18 miliarde de lei. De partea cealaltă PSD vrea o creștere diferențiată a veniturilor pensionarilor.

Săptămâna trecută, liberalii au anunțat, după ședința Biroului Permanent Național, decizia de a propune în Coaliție două variante de creștere a pensiilor. Prima varianta vizează o creștere graduală a anumitor categorii de pensii iar a doua opțiune, majorarea tuturor pensiilor cu 15%.

PSD a propus ca majorarea să fie de 10% plus pentru pensiile mici de 1.500 lei si cu posibilitatea acordării unor ajutoare sociale timp de trei luni pentru toate categoriile defavorizate. Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit despre importanţa "echităţii sociale" într-o "perioadă complicată", menţionând că în calitate de lider social democrat nu poate accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2.700 de lei, adică de zece ori mai mult. MAI MULTE AICI!

Comenteaza