Colete cu falsuri, găsite în două TIR-uri la intrarea în țară. Hainele, pantofii și ceasurile de "marcă" ar fi fost vândute cu peste 2,2 milioane de lei

Colete cu falsuri, găsite în două TIR-uri la intrarea în țară. Hainele, pantofii și ceasurile de "marcă" ar fi fost vândute cu peste 2,2 milioane de lei
| Foto: arhivă

Marfa descoperită la controlul de la frontieră a fost confiscată, întrucât cei doi şoferi nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Polițiștii de frontiera Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două TIR-uri care circulau pe ruta Bulgaria-România-Germania, mii de articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie, ceasuri şi aproape 5.000 de etichete, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Cele două TIR-uri erau conduse de șoferi români, care transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania, conform documentelor prezentate. 

"Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentele de marfă, mai multe colete în care se aflau ambalate 5.613 articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie, ceasuri şi 4.920 etichete ale unor mărci consacrate despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

Bunurile descoperite, în valoare totală estimată de 2.246.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât cei doi șoferi nu au putut prezenta documente de proveniență pentru acestea", precizează Poliția de Frontieră.

Cei doi șoferi sunt cercetaţi, în prezent, pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Comenteaza