Comcereal Cluj: inundaţiile şi grindina scad preţurile cerealelor din Cluj

Comcereal Cluj: inundaţiile şi grindina scad preţurile cerealelor din Cluj
Producţia de cereale din acest an, din Cluj, va fi semnificativ redusă faţă de aşteptări, din cauza condiţiilor meteorologice – grindina şi inundaţiile, potrivit unui raport al producătorului clujean de cereale Comcereal SA.
“Criza economică generală a determinat şi o scădere a cererii acestor produse, care se manifestă paradoxal: în condiţiile de producţii mici, preţurile scad", a arătat directorul Ioan Harceagă. El a precizat că din acest motiv compania clujeană va înregistra "piederi inevitabile , tinând cont că societatea cultivă suprafeţe mari de teren - 628 hectare”, arată directorul Ioan Harceagă, cu referire la calitatea slabă a recoltei din acest an; în multe locuri, din cauza inundaţiilor, grâul a încolţit, astfel că acum calitatea acestuia a scăzut considerabil.

Compania clujeană Comcereal Cluj SA a încheiat primul semestru (S1) al anului cu o cifră de afaceri de două milioane de lei, în creştere cu 108.000 de lei în ultimul an, potrivit bilanţului publicat astăzi de companie. Comcereal a încheiat S1 cu o pierdere de 120.000 de lei, aproape de două ori mai mică decât cea înregistată în S1 2009, de 225.400 lei. “Veniturile înregistrează o creştere generată de un volum mai mare de vânzări”, arată directorul general Ioan Harceagă. În ce priveşte cifra de afaceri, aceasta a crescut fiind influenţată “de volumul mai mare a mărfurilor vândute”, “dar nu s-a realizat adosul propus , astfel încât să ducă la o activitate profitabilă în acest an de criză , datorită ofertei mari de produse similare pe piaţă”, a mai arătat directorul.
Comenteaza