Comercianții din zone fără internet scapă de conectarea la fisc a caselor de marcat

Comercianții din zone fără internet scapă de conectarea la fisc a caselor de marcat

Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost aprobată.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conectarea se va realiza pe categorii de contribuabili, începând cu 1 iulie, cu respectarea următoarelor termene: contribuabilii mari - până la 30 septembrie 2020; contribuabilii mici și mijlocii - până la 31 ianuarie 2021; pentru casele instalate începând cu 1 februarie 2021 - la data instalării, conform ANAF Cluj.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice (offline) au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în anexa la ordin, cu respectarea următoarelor termene: contribuabilii mari, până la 30 septembrie 2020; contribuabilii mici și mijlocii, până la 31 ianuarie 2021; pentru casele instalate începând cu 1 februarie 2021, în termen de două zile lucrătoare de la data instalării.

Operatorii offline vor comunica lunar datele fiscale înregistrate de aparatele de marcat electronice prin intermediul declarației informative A4200. Baza legală o reprezintă ordinul președintelui ANAF privind aprobarea procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza