Comisarii ANPC, fără telefoane mobile la controale. Oare de ce?

Comisarii ANPC, fără telefoane mobile la controale. Oare de ce?

Comisarii de la Protecția Consumatorilor nu vor mai avea voie să plece în controale cu telefoane mobile asupra lor.

Interdicția de a folosi telefonul se referă la acţiunile de amploare. În absența telefoanelor mobile, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, se va face cu ajutorul a 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special în acest scop, anunţă ANPC.

Măsura a fost luată pentru a fi limitate orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate a inspectorilor.
 
Frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

„Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei.

Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermităţii şi certitudinea verticalităţii colegilor noştri”, spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Comenteaza